Siirry suoraan sisältöön

Taiteilija Alvar Gullichsenin tuore teos painettiin Granolla

Granon painama Alvar Gullichsenin taidekirja julkaistiin Galleria Heinossa 11.3.2022.

Taiteilija Alvar Gullichsenin uusia töitä esittelevä näyttely Wormholes & Dissolving Patterns on esillä Galleria Heinossa 12.3.–10.4.2022. Näyttelyn avajaisissa julkaistaan 160-sivuinen Gullichsenin geometrisen kauden töitä vuosilta 2012–2022 esittelevä kirja Maailmankaikkeuden laulu. Kirjan on suunnitellut Olli Kuopila Knockoutista yhdessä taiteilijan kanssa. Grano toteutti kirjan painotyön ja vastaa myös näyttelyjulisteen painatuksesta.Tiivis yhteistyö takasi halutun lopputuloksen

Kirjan graafisesta suunnittelusta ja tuotannosta vastannut Olli Kuopila kertoo projektista:

– Olen tehnyt Granon ja Sointu Slavovin kanssa yhteistyötä jo yli 15 vuotta. Arvostan kovasti tällaisissa vaativissa, ja aina projektin loppua kohden aikataulultaan kiristyvissä projekteissa Granon hyvää asiakaspalvelua, laadukasta vedostuspalvelua ja tarkkaa prepress-osaamista.

Granon avainasiakaspäällikkö Sointu Slavov kertoo, että toivomuksena oli painaa taidekirja nimenomaan Suomessa. 

– Meillä on osaava henkilökunta ja pitkä kokemus taidekirjojen painamisesta. Lisäksi Ollin kanssa on ilo tehdä yhteistyötä, sillä hän on todellinen ammattilainen, Sointu toteaa. 

– Tämän kirjaprojektin läpivienti ei olisi ollut millään mahdollista ulkomaisen kirjapainon kanssa. Myös koronatilanne aiheutti omat haasteensa, jotka Grano taklasi ongelmitta, Olli lisää.

Granolla asiakkaat ovat tervetulleita painokoneille katsomaan, miten tuote syntyy.

– Alvarin töiden kirkkaat värit ja skarpit yksityiskohdat vaativat kirjan aineistolta, vedostukselta ja painotyöltä erittäin paljon. Kävimme Alvarin kanssa vielä painokoneella tekemässä pienen extravahvistuksen keltaiseen osaväriin, Olli kertoo.

hero-6Gullichsenin teoksesta erikoisversio kirjan kanteen

Kirjan kannessa on Alvar Gullichsenin Wormhole 3 -teoksesta toteutettu erikoisversio. Kansi on toteutettu neljällä Pantone-sävyllä offset-painamalla ja soft touch -laminoinnin päälle holograafisella foliolla folioimalla. Alvar Gullichsen kertoo kannen erikoisesta prosessista:

– Ideoimme Ollin kanssa kirjan kanteen teostani, jonka maalaamista olin kuitenkin kirjan taittovaiheessa vasta aloittamassa. Halusimme kansiin myös jotain enemmän kuin vain pintaan painetun teoskuvan. Olli ehdotti kansien painattamista Pantonen sysimustalla sävyllä ja kolmella 800-sarjan kirkkaalla värillä sekä etukannen yksityiskohtiin holografista foliopainatusta. Piirsin kannen työn puhtaaksi Illustratorilla ja Grano vedosti työn painokoneella sekä folioimalla. Taidettahan siitä syntyi!

preview-2Alvar Gullichsenin Wormholes & Dissolving Patterns -näyttely ja Granon painama taidekirja Maailmankaikkeuden laulu Galleria Heinossa 12.3.–10.4.2022. Lue lisää näyttelystä täältä.

Kuvat: Pertti Kärki

Juttu on julkaistu alun perin 22.03.2022 ja sitä on päivitetty 7.05.2024.
Ota yhteyttä