Tampereen kaupungin koronakirje - Viestintää ja välittämistä

 

Koronavirus aiheuttaa kaupungeille ja kunnille valtavasti viestintätarpeita. Poikkeusoloissa aktiivinen viestiminen ja informointi esimerkiksi erilaisiin toimintaohjeisiin liittyen on tärkeää. Grano sai olla mukana Tampereen kaupungin nopean viestinnän hankkeessa.

Poikkeusoloissa viestiminen on erityisen tärkeää. Eri kohderyhmien kuten esimerkiksi ikäihmisten, lapsiperheiden, nuorten, vieraskielisten, yrittäjien ja eri palvelujen asiakkaiden sekä koululaisten huoltajien tarpeet on huomioitava viestinnässä.

Koronakirje asukkaille

Hyvä esimerkki tällaisesta kohderyhmäviestinnästä on Tampereen kaupungin koronakirje. Grano sai olla mukana tässä viestinnän hankkeessa, joka oli loistava esimerkki poikkeustilaviestinnän nopeudesta, kohderyhmän tavoitettavuuden ymmärryksestä, sekä sisällön monipuolisuudesta.

Koronakirjeellä haluttiin auttaa kaikkia 70 vuotta täyttäneitä tamperelaisia ja oriveteläisiä. Tarkoituksena oli kontaktoida ikäihmiset, kertoa heille vallitsevasta tilanteesta ja informoida heitä kohderyhmän hyvin tavoittavalla tavalla mm. oleellisista kaupungin puhelinnumeroista. Kirjeen mukana lähti kattavat vastaukset kaupunkilaisilta tulleisiin kysymyksiin, vastaukset niihin, sekä kolmannen sektorin toimijan tuottamat kotijumppaohjeet. Perinteinen kirje voi todella välittää samaan aikaan sekä informaatiota, että viestin siitä miten jokainen kaupunkilainen on yhtä tärkeä.

 

Juttu on julkaistu alun perin 23.04.2020 ja sitä on päivitetty 3.10.2022.