Hyvä tiimihenki viimeistelee vastuullisen työpaikan

Lisa Wiklund toimii viimeistelijänä Hämeenlinnassa

Grano on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka järjestää Oikotie. Kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille hyviä kesätyökokemuksia laadukkaissa kesätyöpaikoissa. Lisa Wiklund aloitti Granolla viimeistelijänä kampanjan kautta. Miten Lisa on kokenut Granon vastuullisena työnantajana ja kuinka Grano on auttanut häntä urallaan?

Lisa Wiklund aloitti Granolla 1.4.2022 tehden koulun ohella töitä. Kokopäiväiset työvuorot alkoivat 12.5.2022. Kuukausien aikana hän on ehtinyt oppimaan paljon uutta. Granon suurkuvan tuotantopäällikkö Laura Ringman on opastanut Lisaa yhdessä tiimin kanssa. Lisa on muotoilualan opiskelija, joka löysi Granon avoinna olevan kesätyöpaikan TE-toimiston sivuilta. Lauralla on puolestaan yhdeksän vuotta Grano-uraa takanaan.

Laura ja Lisa työskentelevät Granon Hämeenlinnan pisteessä, jossa tehdään roll-upeja, julisteita, messuseinäkkeitä ja lattiatarroja. Lisan työpäiviin kuuluvat viimeistelijän monipuoliset tehtävät, kuten tasoleikkurin käyttäminen, roll-up kuvavuotien asentaminen mekanismeihin sekä pakkaaminen ja postittaminen. Hän varmistaa, että tilaukset lähtevät ajoissa asiakkaille ja huolehtii tilan siisteydestä sekä auttaa tiimiläisiä.

Kesätöissä oppii paljon uutta

Lisalle kaikki oli uutta, kun hän aloitti granolaisena.

– Uusien laitteiden opettelu, työn prosessi, eri järjestelmät sekä työvaiheet – tässä on paljon opittavaa! Mitä enemmän opin eri työvaiheista, sitä paremmin ymmärsin myös muidenkin työnkuvaa ja sitä, miten asiat hoidetaan talossa, Lisa kuvailee.

– Tietomäärä tässä tehtävässä on valtava, mutta Lisa on suoriutunut hienosti tehtävissään! Kannustaa Laura.

Samalla kesätyö on antanut Lisalle hyvän kuvan siitä, mitä omalta alalta voi odottaa:

– On mielenkiintoista nähdä, miten oman alan yrityksissä toimitaan. Samalla voin tutkia, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

Granolaiset muistuttavat, että uuteen työpaikkaan ei tarvitse tulla kaikkitietävänä ja yliluonnollisena osaajana, joka osaa kaiken ulkoa ilman perehdytystä ja kokemusta. Tärkeintä on, että työntekijä on hyvä persoona, joka ottaa palautteen vastaan ja haluaa kehittyä taidoissaan.

– Emme odota, että kaikki osataan heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Perehdytys on meille erittäin tärkeää. Valitsemme joukostamme vuoron perään perehdytyskummin, joka ensisijaisesti auttaa uutta työntekijää oppimaan uudet asiat ja tutustumaan talon tavoille, Laura summaa.

Tärkeintä on yhteen pelaava tiimi

Lisa sai työhaastattelun ohella kierroksen Hämeenlinnan pisteessä.

– Näytimme minkälaista työtä olisi luvassa. Koneet voivat näyttää pelottavilta, ihmisistä puhumattakaan, Laura nauraa.

– Kun olin Lisan haastatellut, tiesin, että valitsen hänet. Tiimikin antoi palautetta, että energiat olivat kohdillaan. Lisasta sai kivan vaikutelman! Laura hymyilee.

Laura korostaa, että tiiviissä tiimissä positiivisuus ja kannustaminen ovat tärkeitä tekijöitä. Pienet eleet kantavat pitkälle, kuten esimerkiksi työkaverin keittämä aamukahvi ja iloiset hyvää huomenta -tervehdykset.

– Se on hirmutärkeä asia, että on hyvä tiimihenki. Meidän tiimissämme mukavan usein nauru raikaa! Kertoo Laura.

– Meillä on tiivis tiimi, joka mahdollistaa sen, että tieto kulkee kaikille. On mahtavaa, että kaikki ovat valmiita auttamaan ja neuvomaan minua, mikä taas vuorostaan on kannustanut minua oppimaan uutta. Se, että aina saa kysyä, on todella suuri etu ja tuki! Lisa lisää.

Vastuullisuus työntekijää kohtaan näkyy työpaikalla

Lisan mielestä Grano on vastuullinen työnantaja, sillä tiimi on auttanut häntä aina, kun hän apua tarvitsee.

– Ohjaus on vahvistanut kuvaani Granosta vastuullisena työnantajana, Lisa avaa.

Lisa kannustaa kesätyöntekijöitä ja opiskelijoita kääntämään katseensa Granon suuntaan.

– Uusille työntekijöille sanoisin, että rohkeasti hakemaan! Kun löytyy mahtava tiimi, niin uskaltaa kokeilla ja laittaa ideoita peliin. Työssä tarvitaan ongelmanratkaisutaitoa, joten samalla saa itsestäänkin enemmän irti, Lisa kertoo.

Laura muistuttaa, että Granolle kannattaa hakea töihin, vaikka ei olisi juuri hakua käynnissä tai alasta kokemusta:

– Granolla arvostamme hyvää persoonaa, joten ei kun hakemaan! Laura tiivistää.

Vastuullinen kesäduuni - Oikotie

Tutustu Granoon työpaikkana! >>

 
Juttu on julkaistu alun perin 3.08.2022 ja sitä on päivitetty 8.11.2022.