Koulun ja töiden yhdistäminen onnistuu Granolla

Annika Jonasson työskentelee Granon taloustiimissä

Moni pohtii opintojen alkaessa, miten yhdistää koulu ja työpaikka ilman, että toinen kärsii toisesta. Granolla molempien tasapainottaminen onnistuu. Taloushallinnon assistentti Annika Jonasson kertoo työkokemuksestaan Granolla yhdessä Granon talousjohtajan ja hänen esihenkilönsä Karita Laakson kanssa.

Annika Jonasson aloitti Granolla vuonna 2021 syyskuussa osa-aikaisena taloushallinnon assistenttina. Hän opiskeli Aallon kauppakorkeakoulussa laskentatoimea ja jatkaa maisterin opintoihin syksyllä. Granolla hänen tehtäviinsä kuuluvat taloustiimin avustavat tehtävät, budjetointi tulosraportointijärjestelmässä ja raporttien koostaminen. Kesällä hän aloitti tekemään täysiä päiviä opintojen ollessa tauolla.

Granon talousjohtaja Karita Laakso kertoo olevansa tyytyväinen, että Annika jatkoi syksystä kesään hänen tiimissään. Molemmat aloittivat lähes samoihin aikoihin uransa Granolla.

– Emme olisi ilman Annikaa selvinneet! Olisimme tiimissä repineet vähintään puolet enemmän hiuksia päistäimme ilman häntä, naurahtaa Karita.

Koulun ja töiden yhdistäminen on joustavaa

Työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuvat Annikan mielestä hienosti Granolla:

– Granolla on voinut tosi joustavasti sopia työpäivistä silloin, kun on tenttejä. Olen voinut opiskella ja silti keskittyä töihin ja toisin päin. Samalla se on kivaa vaihtelua!

Myös Karitan mielestä on hienoa, että opiskelut ja työ voidaan tasapainottaa. Tärkeintä on kuitenkin se, että työntekijä itse kertoo sopivan työtahdin:

– Näen, että opinnot ovat ykkösjuttu sekä ykkösprioriteetti. Haluan tukea työntekijääni, että tämä tasapaino myös pysyy opintojen ja töiden välillä. Luotan, että työntekijä kertoo itse mikä sopii hänelle parhaiten.

Annikan opinnot huipentuivat keväällä kandiin, jonka hän työsti Granolle:

– Niin sanottu tosi elämän case toi paljon lisää kandityöhön. Sisältö ei ollut pelkkiä artikkeleita tai otteita kirjoista, vaan nyt oli enemmän käytäntöä mukana.

Perehdyttäminen tukee työntekijää

Syksyllä kaikki oli uutta Annikalle.

– Minulle tämä oli ensimmäinen oman alan työ, joten ei ollut vastaavanlaista työkokemusta. Oli paljon uutta opeteltavaa. Kuitenkin kaikki oli tosi mielenkiintoista ja tämä tuntui omalta jutulta. Huomaan myös, että opinnoista oli apua, hän kuvailee.

– Sain hyvän ja kattavan perehdytyksen. Kävimme läpi mahdollisia tehtäviä, joita tulen töissä tekemään, ja minulle esiteltiin tiimi ja yritys. Olen saanut aina apua, eikä avun saaminen tai tuki loppunut perehdytykseen, Annika kertoo.

Annikaa ei tässä tapauksessa perehdyttänyt Karita, koska hän oli juuri aloittanut Granolla. Business Controller tiimissä auttoi Annikaa ja hän sai hyvät eväät myös kesätöitä ajatellen.

Karita kokee, että perehdyttäminen on elintärkeää työpaikassa ja sille pitää olla aina paikkansa ja aikansa. Tämän vuoksi Karita kokosi perehdytyksen tueksi tiedoston, jonka avulla uudet työntekijät tutustuvat matalalla kynnyksellä Granoon sekä uusiin työkavereihin ja käytäntöihin.

– Meillä on myös niin sanottu kaveriperehdyttäjä, eli kaikille uusille työntekijöille on yksi henkilö, jonka puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa esihenkilön ja muiden työkavereiden lisäksi, Karita kertoo.

Uusia oppeja ja taidonnäytteitä

Työtehtävät ovat olleet vaihtelevia ja monipuolisia. Taloustiimissä on kuukausittaisin toistuvia tehtäviä, mutta mukaan mahtuu myös pieniä projekteja. Näiden lisäksi Annika on päässyt rakentamaan erilaisia laskenta- ja budjettipohjia.

– Olen oppinut paljon projektinhallintaa ja aikataulutusta. Lisäksi suunnitelmallisuus on tärkeää työssäni. Ymmärrän, miten pilkotaan iso projekti pienempiin osiin, Hän kuvailee.

– Sinulla oli erityiset taidot Excelissä jo entuudestaan, mutta olet myös kehittynyt niissä! Lisää Karita hymyillen.

Töihin on mahtunut paljon onnistumisia, jotka ovat opettaneet Annikaa:

– Sain automatisoitua ratkaisun tulosraportointijärjestelmässä, kun pohdin, miten asian voisi tehdä paremmin.

– Se oli mahtava edistysaskel, sillä vanhempi tapa vei monta päivää! Karita juhlii.

Kesäkuussa Annika sai työn alle liiketoiminnan ennusteprojektin.

– Työstimme yhdessä toisen kesätyöntekijän kanssa ennusteprojektia, jossa tehtävämme oli rakentaa malli, jonka avulla voidaan seurata sekä ennustaa tulevan kuukauden tilannetta, Annika avaa.

Karita kehuu molempia hienosta työstä:

– Otitte hienosti koppia liiketoiminnan ennustemallista. Olette saaneet aikaan hyvän lopputuloksen itsenäisesti. Ette vain koonneet tietoja, vaan iteroitte niistä toimivia ratkaisuja! Olen todella tyytyväinen.

Tiimihenki merkitsee paljon

– Meillä on tosi mukava tiimi! Jos ei ole varma, miten pitäisi toimia, voi aina kysyä tiimiltä, kertoo Annika.

Tämän vuoksi Annika suosittelee Granoa työpaikkana. Huipputiimi varmistaa, että joka päivä on kiva aloittaa työt. Annika vinkkaa myös, että Granolle kannattaa hakea kesätöihin.

Karita toteaa: Tosi kivasti sanottu Annika! Rohkeasti vain hakemaan töihin meille!

Tutustu Granoon työpaikkana! >>

 
Juttu on julkaistu alun perin 2.08.2022 ja sitä on päivitetty 8.11.2022.