Takaisin

Kesätyöntekijät_modattu-1
Kuvassa Kristiina (vas.) ja Liisa työpisteellään.


Granon suojaesiliinatuotannossa työskentelee tänä kesänä yli 30 kesätyöntekijää Helsingissä, Vantaalla, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Grano aloitti suojaesiliinojen valmistuksen tämän vuoden toukokuussa ja on kehittänyt itse tehokkaan tavan tuottaa isoja määriä suojaesiliinoja. Suojaesiliinojen tuotanto on massiivinen Granon valmistaessa noin 80 000 esiliinaa viikossa, joten apukäsiä tarvitaan todella”, Granon tuotantojohtaja Markus Jensen-Eriksen kertoo.

Helsinkiläiset Liisa ja Kristiina työskentelevät kesän ajan Granon Malminkartanon toimipisteessä. Työskentely tapahtuu suojaesiliinatuotannon lopputuotannossa.Työnkuvaan kuuluu suojaesiliinojen hihojen teippaamista, viikkausta sekä pakkaamista vuoroviikoin aamu- ja iltavuoroissa. Kesätyöt alkoivat juhannuksen tienoilla ja kävimmekin tapaamassa heitä sekä kysymässä kuulumisia.

 

Liisalle Malminkartanon toimipiste oli tullut tutuksi hänen työskenneltyään siellä jo kolmena aiempana kesänä silloisessa Lönnbergissa. Vaikka Liisa työskentelee nyt ensimmäistä kesää Granolla, oli yritys hänelle jo entuudestaan tuttu. Parasta työssä Liisan mielestä ovat mukavat työkaverit sekä itse työ. Jalkapalloa harrastava ja vaatesuunnittelua opiskeleva Liisa aikoo kesällä töiden lomassa ulkoilla mahdollisimman paljon ja nauttia kesästä kavereiden kanssa.

Kristiinalle Grano ei ollut yrityksenä aikaisemmin tuttu, mutta oli saanut vinkin, että yritykseen haetaan kesäksi työntekijöitä. Hän otti yhteyttä ja päätyi näin työskentelemään Granolle. Kristiina luettelee työn parhaiksi puoliksi niin ikään mukavat työkaverit ja yhteishengen sekä kiittelee mukavaa ja rentoa ilmapiiriä työpaikallaan. Vapaa-ajalla Kristiina harrastaa lenkkeilyä ja pyöräilyä. Pian alle saatetaan saada neljä pyörää, koska Kristiina käy parhaillaan autokoulua. Autokoulun lisäksi kesän suunnitelmissa on mökkeilyä ja rentoutumista.

Jensen-Eriksen iloitsee Granon mahdollisuudesta tarjota kesätöitä suojaesiliinatuotannon parissa: Granolla on pitkä perinne kesätöiden tarjoamisesta ja on hienoa, että pystyimme siihen myös tänä kesänä haastavasta tilanteesta huolimatta. Arvostamme heidän työpanostaan suuresti!”

Kesätyöntekijät_modattu-2

Kuvassa teipataan suojaesiliinojen hihoja. Teippauksen jälkeen esiliinat ovat valmiita pakattavaksi ja toimitettavaksi.