Siirry suoraan sisältöön

ScanStar-menestys poiki WorldStar-palkinnon Starckelle ja Granolle

ScanStar-menestys poiki WorldStar-palkinnon Starckelle ja Granolle

Starcke ja Grano osallistuivat yhteistyöllä suunnitellulla ja toteutetulla Arctic Blue Gin -pakkauksella ScanStar-kilpailuun, jonka lopputuloksena tuli voitto ja lopulta myös WorldStar-palkinto. ScanStar-kilpailuun osallistui yhteensä 33 tahoa, joista 17 sai palkintoa, ja vain ScanStarissa menestyneet tahot pystyivät osallistumaan WorldStar-kilpailuun.

Starcke ja Grano saivat ScanStar-palkintonsa ensin Tampereella järjestetyssä PackSummitissa, mutta myöhemmin kunniakirjat annettiin Granon Vantaan tehtaalla Arctic Blue Gin -pakkauksen johdosta. Samalla jaettiin FSEA Silver Leaf -kunniakirja Granon, Metsä Boardin ja Starcken yhteistyöstä juhlaesitteen parissa. Myöhemmin tuli iloinen ilmoitus, että Arctic Blue Gin sai voiton myös WorldStar-kilpailussa, joten monta iloista uutista mahtui lyhyelle ajalle!

Arctic Blue Gin –pakkaus ja Metsäboardin juhlaesite menestyivät

Upea Arctic Blue Gin -pakkaus ei olisi onnistunut ilman montaa osaajaa. Hologrammiefektit, folioinnit ja mattakulta pakkauksessa ovat Starcken käsialaa, kun puolestaan Grano painatti pakkauksen offsetilla. Kansainväliselle markkinoille suunnatussa pakkauksessa oli Eeva Mäkisen valokuva, jonka pohjalta myös voittajapakkauksen painoaineistot tehtiin.

Vastuullisuus huomioitiin alusta asti ja esimerkiksi foliointi ei estä kartongin kierrättämistä. Kyseessä on täysin kartonkipohjainen tuote, jonka voi kierrättää, jos näin kaunista pakkausta vain malttaa heittää pois.

Lue täältä lisää ScanStar-kilpailusta ja voitosta!

Huomiota herättävä juhlaesite oli Metsä Board suunnittelema Metsä Boardin Suomessa valmistetulle kartongille tehty juhlaesite voitti Yhdysvalloissa painamisen erikoiskäsittelyjä palkitsevan Foil & Specialty Effects Associationin Silver Leaf -tunnustuksen. FSEA on toiminut vuodesta 1992 ja jakanut kansainvälisiä palkintoja jo yli 20 vuotta. Grano vastasi esitteen painamisesta ja Starcke Oy erikoisefekteistä. Designin toteutti graafikko Marko Leiviskä Metsä Boardilta.

Kaikki kunniakirjat jaettiin Vantaalla Granon Showroomissa

Granon Vantaan tehtaalla 15.12.2023, Granon Showroomissa Ari-Veli Starcke, Jenni Seva, Mika Kaverinen, Markus Jensen-Eriksen sekä Gunilla Nykopp vastaanottivat kunniakirjat. Paikalla olivat siis sekä Arctic Blue Gin -pakkauksen että Metsä Boardin juhlaesitteen tekijöitä ja toteuttajia. Pandemian vuoksi FSEA Silver Leaf -kunniakirja pystyttiin antamaan vasta nyt Metsä Boardille, mutta tilaisuutta oli hieno juhlistaa yhdessä myöhemminkin.

ScanStar-kunniakirjasta Ari-Veli muistuttaa, että yhteistyöllä voitto saatiin:

Kyseessä oli ensimmäinen ScanStar-palkinto, joten on todella hyvä fiilis, Ari-Veli kuvailee ja lisää:

Lähetimme yhteishakemuksen Granon kanssa, sillä koimme, että pakkauksella olisi mahdollisuuksia voittoon.

– Ilman Granoa tätä pakkausta ei olisi voitu tehdä, toteaa Ari-Veli.

 

Ilmoitus WorldStar 2024 -voitosta oli iloinen yllätys

Tammikuussa Grano ja Starcke saivat lisää iloisia uutisia. Grano ja Starcke hakivat yhdessä ansiokkaalla Arctic Blue Gin -pakkauksella myös WorldStar-kilpailuun, johon sai osallistua vain ScanStarissa aiemmin menestyneet tahot. WorldStarissa tarkisteltiin jopa 34 maan hakemuksia, joten WorldStar-voitto oli hieno saavutus, ja jokainen työhön osallistunut voi tuntea ylpeyttä voitosta.

Grano ja Starcke yhdessä ovat saaneet jotain hienoa aikaiseksi. Kiitokset kaikille, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa näitä upeita tuotteita, tiivistää Granon tuotelinjajohtaja Jenni Seva.

WorldStarista sekä voitosta voit lukea myös täältä!

Grano, Starcke ja Metsä Board vastaanottivat kunniakirjat

  • Mika Kaverinen, Jenni Seva ja Ari-Veli Starcke vastaanottivat kunniakirjan.
  • Mika Kaverinen, Jenni Seva ja Markus Jensen-Eriksen vastaanottivat ScanStar-kunniakirjan.
  • Ari-Veli Starcke, Jenni Seva ja Gunilla Nykopp ottivat ilolla vastaan kunniakirjat.
  • Granon ja Starcken yhteistyössä tehty Arctic Blue Gin -pakkaus on kierrätettävä.
  • Mika Kaverinen, Jenni Seva ja Ari-Veli Starcke vastaanottivat kunniakirjan.
  • Mika Kaverinen, Jenni Seva ja Markus Jensen-Eriksen vastaanottivat ScanStar-kunniakirjan.
  • Ari-Veli Starcke, Jenni Seva ja Gunilla Nykopp ottivat ilolla vastaan kunniakirjat.
  • Granon ja Starcken yhteistyössä tehty Arctic Blue Gin -pakkaus on kierrätettävä.
Juttu on julkaistu alun perin 26.01.2024 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.