Siirry suoraan sisältöön

AJ Asunnot Oy luotti Granoon arkistojen digitoinnissa

AJ Asunnot Oy luotti Granoon arkistojen digitoinnissa

Granon ja AJ Asunnot Oy:n yhteistyö alkoi taloyhtiöiden vanhojen piirustusten skannaamisella, mutta jatkui siitä asiakkaan tarpeiden mukaan muun muassa tulostus- ja painopalveluihin asti. AJ Asunnot Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Pekka Aalto kertoo, mistä tarpeista kaikki lähti ja miten yhteistyö Granon kanssa on sujunut.

– Yhteistyömme lähti AJ Asunnot Oy:n taloyhtiöiden vanhojen piirustusten skannauksesta, kertoo AJ Asunnot Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Pekka Aalto.

AJ Asunnot Oy on isännöintiyhtiö, joka sijaitsee Kirkkonummella. Se on perustettu vuonna 1994. Pekka Aalto on perustanut myös kiinteistöalalla toimivat Exorin Oy:n ja VTIS Oy:n.

SokoPro astui kuvioihin

Piirustusten skannaus laajentui myöhemmin automaattivektorointiin ja CAD-piirtopalveluun. Tämän jälkeen kuvioon astui mukaan SokoPro-projektipankki, jonka avulla kaikki digitoidut aineistot hallinnoitiin. SokoPro-pankista löytyvät asiakkaan toiveiden mukaisesti ja ennen kaikkea tietoturvallisesti dokumenttiarkisto, hankerekisteri, sähköinen tarjouskysely ja kiinteistöarkisto.

SokoPron lisäksi Grano on vastannut erilaisiin tarpeisiin yhteistyön varrella.

– Myös tulostus- ja painopalvelut ovat olleet toimitettavien palveluiden listalta, Pekka kertoo. 

Vaatimuksiin vastattiin

AJ Asunnot Oy:lle oli elintärkeää, että toimitusaikalupaus pitäisi. Lisäksi Pekka kertoo, että hinnoittelun tuli vastata tarjousta ja odotusarviota. Hän sai laatua ja vastinetta hinnalleen.

– Edellytys onnistuneelle yhteistyölle on aina aktiivinen asiakkaan kuunteleminen ja toimittajan oikea tarjooma kuhunkin tarpeeseen, Pekka sanoo ja lisää: 

– Granolla onkin monen tasoista tarjottavaa digitointiin lähtien perusskannauksesta päätyen aina vaativiin CAD-piirtotöihin –  oheispalveluita unohtamatta.

Pekka kertoo, että hän on saanut hyötyä Granon arkistointi- ja digitointipalvelusta, sillä palvelu helpotti tiedostojen hallintaa. 

– On helpompi etsiä ja löytää tietoja. Tietokantahakemistot ovat selkeitä, Pekka avaa.

Kaikki digitoinnin ratkaisut yhden linkin takaa >>

Juttu on julkaistu alun perin 7.02.2023 ja sitä on päivitetty 7.05.2024.
Ota yhteyttä