Siirry suoraan sisältöön

Suomen World Vision ry:n materiaalit tallessa Granon aineistopankissa

Suomen World Vision ry:n materiaalit tallessa Granon aineistopankissa

Tarinat ja valokuvat välittävät kenttätyön todellisuutta Suomen World Visionin kummeille ja rahoittajille. Saadakseen tarinat turvallisesti talteen ja sujuvoittaakseen niiden jakamista järjestöllä on käytössään Granon digitaalinen aineistopankki.

– Tarinat ja kuvat ovat työssämme erittäin keskeisessä roolissa. Suurin osa kummeistamme ei voi seurata kenttätyötämme paikan päällä, mutta tarinoiden kautta voimme tuoda kehitystyömme onnistumiset sekä haasteet ihmisten tietoon, Suomen World Visionin viestintäpäällikkö Anna Pollari kertoo. 

Järjestössä otettiin käyttöön Granon digitaalinen aineistopankki vuonna 2017. Aiemmin järjestön materiaali löytyi tallennettuna eri paikoista erilaisten tietokantojen alta. Turvallisuus on järjestön materiaalia ja kuvia käsiteltäessä erityisen tärkeää.

Suomen World Vision käyttää Granon aineistopankkia.

– Ammattikuvaajamme tekevät kuvausmatkoja kohteisiimme ja on tärkeää, että lukuisat valokuvat ja niihin liittyvät tarinat saadaan säilytettyä ja järjestettyä hyvin. Lastenoikeuksia edistävänä järjestönä myös kuvissamme on paljon lapsia. Siksi mietimme todella tarkkaan, miten ja mihin kuvia käytetään. Aineistopankki on sujuvoittanut ja nopeuttanut työtämme valtavasti. Sen ansiosta kaikki tärkeä tieto säilyy nyt helposti ja turvallisesti organisaatiomme muistissa, Pollari kertoo. 

Materiaalin muokkaaminen ja jakaminen ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa on olennainen osa järjestön arkea, ja siksi on tärkeää, että niiden välittäminen sujuu näppärästi. 

– Määrittelemme itse aina tapauskohtaisesti, kenen kanssa ja kuinka pitkään haluamme tiedostot jakaa.

– Granolta olemme saaneet paljon tukea ja apua siihen, miten saamme aineistopankista parhaan mahdollisen hyödyn irti, Pollari toteaa.

Tutustu Granon EMMi-aineistonhallintatyökaluun >>

Juttu on julkaistu alun perin 21.05.2018 ja sitä on päivitetty 3.10.2022.
Ota yhteyttä