Siirry suoraan sisältöön

EMMi Aineistonhallinta on oiva työkalu markkinoinnille

EMMi Aineistonhallinta on oiva työkalu markkinoinnille

Granon EMMi Aineistonhallinta on 100 % suomalainen mediapankkipalvelu. EMMi tehostaa työnkulkujasi, ja organisaatiosi tiedostot pysyvät tallessa turvallisesti ja järjestyksessä. Aineistonhallintapalvelun avulla jaat tiedostot kollegoillesi ja ulkoisille sidosryhmille helposti ilman sähköpostirumbaa.

EMMi Aineistonhallinnan asiantuntijat Petteri Paananen ja Pyry Kunnas kertovat, miten EMMi Aineistonhallinta toimii markkinoinnin työkaluna. Markkinointitiimi hyötyy kätevästä mediapankista, johon voit laajentaa myös muita käteviä ominaisuuksia.

Kuka markkinointitiimissä hyötyy EMMistä?

Onko EMMi tarpeellinen markkinointipäällikölle, sisällöntuottajalle vai markkinointikoordinaattorille?

– EMMi sopii kaikille, jotka ovat tekemisissä tiedostojen kanssa! EMMi on paljon muutakin kuin kuvapankki, sinne voi tallentaa videoita, PDF- ja Office-tiedostoja, itseasiassa mitä vain tiedostomuotoja. Projektinhallinta- ja kommentointityökalut tuovat mukanaan mahdollisuuden keskustella aineistoista oikeassa kontekstissa, jolloin keskustelut eivät katoa sähköpostien tai Teams-viestien tulvaan, Pyry sanoo.

Mediapankki tehostaa työtäsi

Pyry kertoo, että vaikka EMMiä kutsutaan mediapankiksi, se ei ole pelkkä tiedostojen säilytyspaikka.

– Mediapankki on enemmän kuin säilytystila tiedostoille. Otetaan esimerkiksi fyysisiä hyödykkeitä valmistava tuotantolaitos: Kun laitoksen tuotantoprosessia halutaan tehostaa, aloitetaan etsimällä prosessin pullonkaulat, karsimalla hukkaa ja poistamalla ylimääräisiä työvaiheita. Samaa lean-ajattelumallia voidaan soveltaa myös digitaalisiin työnkulkuihin.

Sisäänrakennetut ominaisuudet helpottavat työnkulkua ja vähentävät sekä jopa poistavat työvaiheita. Pyry jatkaa:

– EMMissä on sisäänrakennettuna lukuisia ominaisuuksia, jotka poistavat ylimääräisiä työvaiheita ja vähentävät hukkaa. Kun käytössä on EMMin kaltainen työkalu, palvelun käyttäjien työaika ei mene tiedostojen etsimiseen, eikä tiedostoja tarvitse latailla ja lähetellä edes takaisin, koska eri toimenpiteet onnistuvat aineistonhallintapalvelun sisällä.

Brändi ei kärsi

EMMissä on versionhallinta, joka huomioi aineistojen elinkaaren. Mille tahansa aineistolle voidaan julkaista uusi versio.

Petteri kertoo, että aineistoille voidaan määrittää niin kutsuttu ”vanhentumispäivä”, eli normaalit käyttäjät eivät tämän jälkeen enää pysty käyttämään vanhentunutta aineistoa.

– EMMin hierarkialla ja tehokkaalla hakutoiminnolla varmistetaan, että kaikki brändin kanssa tekemisissä olevat käyttäjät löytävät aina oikean aineiston nopeasti.

Selaintaitto- ja taittoautomaatiopalvelut EMMi Dynamic ja EMMi Datacloud mahdollistavat myös brändin hallitun aineistontuotannon.

Markkinoijan inspiraatio-opas

Markkinoijan inspiraatio-opas

Opas tarjoaa sinulle uusia ideoita työn tehostamiseen, aikaa syövien rutiinitöiden poistamiseen ja luovaan työhön keskittymiseen. Anna meidän jeesata sinut uusille urille! 🚀

Lataa opas


Aineistonhallinta työskentelee järjestelmien kanssa helposti

Oli kyseessä sitten Office-paketti tai Adoben ohjelmat, EMMi toimii näiden kanssa. Petteri avaa, että EMMiin on saatavilla Adobe InDesign -laajennus, jonka avulla EMMi voidaan avata suoraan InDesign taitto-ohjelman paneeliksi, ja kuvia voi hakea suoraan EMMistä taittoon.

– Näin ei voi vahingossakaan käyttää omalle työpöydälle roikkumaan jääneitä vanhentuneita tiedostoja. Plugin myös seuraa päivittyykö kuva EMMissä ja jos päivittyy, niin taittaja saa siitä ilmoituksen.

– Valmiiden lisämoduulien, laajennusten ja integraatioiden lisäksi EMMin voi integroida restAPI-rajapintansa kautta esimerkiksi erilaisiin PIM-järjestelmiin. Myös Office-ohjelmille löytyy plugin jolla EMMistä voi hakea suoraan kuvia esimerkiksi PowerPoint tai Word -ohjelmiin, sanoo Petteri.

– Office-laajennus myös konvertoi tiedostot automaattisesti sopivan kokoiseksi, jolloin Word- ja PowerPoint-dokumentit säilyvät kevyinä riittävän hyvillä kuvaresoluutioilla, Pyry lisää.

Projektinhallintatyökalu on täydellinen lisä EMMiin

EMMin projektinhallintatyökalu on lisäosa, joka tekee markkinointi- ja painomateriaalien tuottamisen järjestelmälliseksi. Vedoksen kommentoinnin lisäksi se tarjoaa myös erilaisia aikataulu- ja työnkulkuominaisuuksia. Projektinhallintalisäosa helpottaa siis suurien kokonaisuuksien järjestelyä ja työstöä.

EMMi on etu myös asiakkaillesi

Petteri kertoo, että EMMin avulla voit antaa ammattimaisen kuvan yrityksestäsi:

– Sähköpostiliitetiedostojen sijaan voidaan lähettää latauslinkkejä tai keräilykoreja. Asiakasta voidaan pyytää kommentoimaan vedosta selaimella – myös ilman EMMi-tunnusta. Julkisilla kansioilla voidaan luoda helposti julkisia kuvapankkeja, joihin asiakkaan asiakkaillakin on pääsy.

Lisäksi EMMi toimii taustalla koko ajan. Pyry toteaa, että Youtuben tai Vimeon upotuksia käyttäessään asiakas on aina jossain määrin sidottu alustantarjoajien brändeihin ja videon jälkeen ilmestyviin videosuosituksiin.

– EMMin videosoitin ei tyrkytä EMMin brändi-ilmettä tai tarjoa asiaan liittymättömiä videosuosituksia, lisää Pyry.

EMMi on sisällöntuottajan ja verkkokauppiaan ystävä

Pyry muistuttaa, että aineistolle annettua metadataa voidaan käyttää hyödyksi myös EMMin automaatioratkaisuissa.

– Esimerkiksi EMMi Datacloud -taittoautomaatiopalvelulla voidaan aineistojen metatiedoista automaattisesti hakea tuotetietoja vaikkapa tuotekuvaston tuotekuville. Aineistojen metatietoja voi hyödyntää myös esimerkiksi verkkokauppojen tai diginäyttöjen sisältöjen automatisoinnissa.

EMMi on markkinoijan työkalu sen monipuolisten ominaisuuksien vuoksi. Aineistonhallinta on helppoa, turvallista ja järjestelmällistä. Työkalu sopii kaikkien markkinointitiimiläisten käsiin, mutta samalla se on etu asiakkaille.

Juttu on julkaistu alun perin 23.11.2023 ja sitä on päivitetty 8.04.2024.
Tutustu EMMiin!