Siirry suoraan sisältöön

Grano-konserni reagoi pandemiakriisiin – yhtiön toiminta turvattu

Grano-konserni reagoi pandemiakriisiin – yhtiön toiminta turvattu

Grano-konserni reagoi pandemiakriisiin nopeasti. Henkilöstön edustajat ja toimiva johto ovat kriisin edetessä rakentaneet yhdessä jatkuvasti päivittyvää suunnitelmaa toimitusvarmuuden ja jatkuvuuden turvaamiseksi.

Käynnistimme lomautukset ensimmäisten 40 henkilön osalta koronapandemian vaikutusten johdosta jo viime viikolla. Tämän lisäksi neuvottelimme samanaikaisesti koko henkilökuntaan kohdistuvista, enintään 90 päivää kestävistä lomautuksista sekä mahdollisista muutoksista työjärjestelyissä. Neuvottelut päättyivät 27.3.2020, ja lopputulemana lomautukset toteutetaan vaiheittain tämän vuoden aikana. Lomautukset koskevat aluksi vain osaa konsernin henkilöstöstä, mutta seuraamme tilannetta päivittäin ja olemme varautuneet laajentamaan lomautuksia koskemaan koko henkilökuntaa tilanteen niin vaatiessa. Myös johtoryhmä (ml. toimitusjohtaja) lomautetaan osa-aikaisesti.

Lomautussäästöjen lisäksi teemme tarvittavat säästöt hankinnoista ja palveluostoista, joiden ohella olemme sopineet useiden tahojen kanssa maksujoustoista. Suurkiitos yhtiömme kumppaneille kaikesta viime viikkojen aikana tarjoamastanne avusta ja joustoista. Myös kumppaneistamme huokuu aito välittäminen asiakkaidemme menestyksestä!

Meillä on nyt suunnitelma, jolla selviydymme syksyyn asti tästä haastavasta tilanteesta. Toimitusvarmuutemme on edelleen hyvällä tasolla. Sydämellinen kiitos henkilökuntamme yhteistyökyvystä tässä poikkeustilanteessa, jossa veimme yhteistoimintaneuvottelut läpi haastavissa oloissa viidessä päivässä. Minulle on tullut vahva tunne, että Granolaiset ovat päättäneet onnistua yhdessä.

Yhteistoimintaneuvottelut käytiin täysin poikkeuksellisissa oloissa etäkokouksina. Tarkkoja lomautussuunnitelmia oli mahdotonta esittää, koska muuttujia, vaikuttimia ja skenaarioita on todella paljon: pandemian eteneminen ja vaikutukset, tuotantohäiriöriskit, kysynnän epävarmuus, viranomaislinjaukset, maailman ja Suomen taloustilanne, Granon tulovirta ja rahoitustilanne, työmarkkinatoimijoiden linjaukset, koronapandemian päättymisajankohta ja sen jälkeinen yleistilanne.

Suojautuminen, sopeuttaminen ja uusiutuminen

Tämä täysin poikkeuksellinen tilanne on keskittänyt yhtiön johtamisen kolmen kokonaisuuden ympärille: suojautumiseen, sopeuttamiseen ja uusiutumiseen. Muutosnopeus on hurja, jotta kykenemme samanaikaisesti turvaamaan henkilöstömme, vastaamaan nopeasti muuttuvaan kysyntätilanteeseen ja uuteen todellisuuteen, jossa asiakkaat kohdataan etänä.

Noin puolet työntekijöistämme työskentelevät etänä, ja tuotantoyksiköissämme on tiukat suojaustoimet päällä. Myyntiä ja markkinointia organisoidaan pikavauhtia uuteen toimintamalliin, jossa uusia tuoteideoita pystytään testaamaan ketterästi asiakkailla ja myyntitoimenpiteiden painotusta säätämään päivätasolla sen mukaan, minkälaisille tuotteille ja palveluille on kulloinkin kysyntää.

Strategiassamme todetaan, että haluamme olla perhemäinen osaajayhteisö, jossa menestytään yhdessä tekemällä. Granolaisilta onkin tullut valtavasti loistoideoita uusista tuotteista ja palveluista, säästökohteista ja toiminnan uudelleen kohdentamisesta. Olemme jo nyt tuoneet markkinoille huippunopealla tuotteistusprosessilla uusia ajankohtaisia tuotteita, kuten suojalevyt kassoille ja turvaväliteipit myymälöihin. Lisäksi autamme myös asiakkaitamme toteuttamaan nopeita muutoksia markkinointisuunnitelmien toteutustapoihin. On ilo ja kunnia olla Granolainen ja tehdä töitä Granolaisten kanssa!

Olen täysin sitoutunut johtamaan Granon tämän haastavan ajan yli ja olen varma siitä, että menestymme koronapandemian jälkeisessä maailmassa. Pidetään huolta itsestämme, läheisistämme, kollegoistamme ja erityisesti niistä, jotka joutuvat ahdinkoon näiden vaikeiden päätösten takia. Toivotan kaikille haastavista ajoista huolimatta kaikkea hyvää.

Juttu on julkaistu alun perin 30.03.2020 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.