Siirry suoraan sisältöön

Grano toteutti Jääkiekon MM-kisojen Fan Zonen kävijämäärän seurannan jo toisena vuonna peräkkäin

Grano toteutti Jääkiekon MM-kisojen Fan Zonen kävijämäärän seurannan jo toisena vuonna peräkkäin

Jääkiekon MM-kisat 2023 järjestettiin Suomessa ja Latviassa 12.–28. toukokuuta 2023. Granolla oli ilo toteuttaa kävijämäärän seurantaa MM-kisojen Fan Zonessa Tampereella kisaorganisaatiolle jo toisena vuonna peräkkäin.

Kävijämäärän seuranta oli tärkeää kisaorganisaatiolle. Vertailudata eri otteluiden ja kisapäivien välillä antoi monipuolista tietoa siitä, kuinka ihmiset liikkuivat. Vaikuttiko esimerkiksi kotijoukkueen pelaaminen Fan Zonen kävijämääriin? Lotta Hurskainen MM-kisaorganisaatiosta kommentoi:

– Kävijämäärän seuranta toimi todella hyvin. Kyseessä oli sama järjestelmä kuin viime vuonna, joten sitä oli helppo käyttää. Pystyimme vertaamaan kävijämääriä toisiinsa, kun otin joka yö kävijämäärät ylös samaan aikaan. Saimme hyvät raportit, jotka toimivat tulevaisuudessa muun muassa Fan Zonen suunnittelussa sekä kumppaniemme tiedottamisessa. Esimerkiksi Fan Zonen alueella toimivat ravintolat voivat tämän tiedon avulla budjetoida tulevaan turvallisin mielin tietäen ennakkoon väkimäärän, joka on odotettavissa.

Suomen pelipäivinä Fan Zone täyttyi samalla tavalla kuin viime vuonna. Myös muina päivinä faneja riitti: Fan Zone keräsi tuhansia kävijöitä päivittäin.

Grano on tehnyt kävijämäärän mittaamista tapahtumissa ja päivittäistavarakaupassa jo useamman vuoden ajan. Kävijöiden määrää voidaan seurata ajantasaisesti ja siitä saatuja raportteja voidaan hyödyntää tulevaisuudessa väkimäärän ennakointiin.

Kuva Marko Hannula, Suomen Jääkiekkoliitto ry.


Kävijämäärän seuranta hyödyttää yritystäsi!

Juttu on julkaistu alun perin 13.06.2023 ja sitä on päivitetty 6.02.2024.