Siirry suoraan sisältöön

Värjääminen on nyt muotia!

Värjääminen on nyt muotia!

Enkä nyt tarkoita otsikossa verbaalista värjäämistä. Erilaisten pintojen värjääminen on noussut jo jonkinlaiseksi trendiksi. Purkutaide on tästä hyvä esimerkki. Purettavien kiinteistöjen sisä- ja ulkopintoja annetaan graffititaiteilijoiden vapaaseen käyttöön ja lopputulokset ovat olleet uskomattoman hienoja, ja samalla kaupunkikuvaa piristäviä.

Alikulkutunneleita maalataan ja valaistaan mielikuvituksellisesti, eikä tyydytä enää pelkkään harmaaseen betoniin. Pintoja käytetään nykypäivänä enemmän ja enemmän hyödyksi taiteen ja brändäyksen keinoin. Tämä on mielestäni erinomainen suuntaus. Vuosia olenkin ihmetellyt tylsiä toimitiloja, kahviloita, myymälöitä ja julkisia paikkoja – miksi kaikki on niin ankeaa ja pelkistettyä? Miksi ei tapetoida, teipata, levytetä ja lisätä värejä sekä hyvää fiilistä tuovia elementtejä, jotka taatusti herättävät positiivisesti huomiota?

Hulluimmatkin ideat on tehty toteutettaviksi

Maailma onneksi muuttuu ja tällä hetkellä selkeästi, ainakin minun mielestäni, parempaan ja iloisempaan suuntaan. Granolla suurkuvapalvelut tukevat tätä suuntausta loistavasti. Nykypäivänä materiaalit ja tuotantotekniikat mahdollistavat lähestulkoon mitä tahansa, kun puhutaan pintojen ja tilojen ”värjäämisestä”. Edellisessä blogitekstissäni peräänkuulutin mielikuvitusta, eikä sitä pidä unohtaa nytkään, ei missään tapauksessa. Mielikuvitusta ja ideoita tarvitaan asiakkaan odotuksien ylittämiseen. Pelkästään ”raudan” ostaminen tuotantosalin lattialle ei riitä, eivätkä tulostimet ja viimeistelykoneet tuota yhtään mitään, ellei oikeasti tiedetä, mitä niillä tehdään ja mitkä ovat satojen erilaisten materiaalien mahdollisuudet. Meillä Granossa on juurikin kaikki tämä tietotaito. Ja mikä onkaan parempaa kuin asiakkaan kanssa yhdessä ideoiminen ja hullujenkin ajatusten heitteleminen rohkeasti ilmaan. 


Erilaiset valaistusratkaisut yhdistettynä tulosteisiin ovat myös voimakkaasti kasvava suurkuvan osa-alue. Viimeisen päälle suunnitellut ja toteutetut pinnat saavat ansaitsemansa huomion, kun ne valaistaan asianmukaisesti. Granolta löytyy selkeästi Suomen suurin ja tehokkain suurkuvatuotanto, joka pitää sisällään myös LED-tekniikat. Kotimaisuus on vahvuutemme, kaikki suurkuvatuotteemme valmistetaan omissa tuotannoissamme – aina aaltopahvituotteista jättibannereihin ja valomainoksiin. Pelkästään pääkaupunkiseudun suurkuvatuotannot tuottavat näkyvyysmateriaaleja yli 40 000 m2 kuukaudessa!

Kilpailu piristää

Bisnesmielessä suurkuvien rajaton maailma herättää kiinnostusta. Monet niin pienemmät toimijat kuin suuremmatkin perinteiset painotalot ovat investoineet suurkuvatekniikkaan ja ottavat nyt ensiaskeleitaan suurkuva-ammattilaisten maailmassa. Loistavaa, sanon minä! Mielestäni on todella piristävää, että kilpailu lisääntyy ja markkinaosuuksia tavoittelee yhä useampi tekijä, se pitää myös suurimman ja ketterimmän toimijan virkeänä ja hyvällä tavalla varpaillaan.


Värikkäin terveisin

Mikael Haanpää / Tuotejohtaja
mikael.haanpaa@grano.fi
+358 44 766 2618 

 

Tutustu toimitilabrändäyksen palveluihin >>

Juttu on julkaistu alun perin 11.04.2019 ja sitä on päivitetty 7.02.2024.