Takaisin

 

Yhteisöllisyys on Helsingin Jalkapalloklubille eli HJK:lle erittäin tärkeää. Kun koronavirus alkoi levitä alkuvuodesta 2020, halusi HJK löytää turvallisen tavan jatkaa toimintaansa ja tuoda ihmisiä yhteen. Jotta tapahtumia voitaisiin järjestää, oli turvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät asiat mietittävä erittäin tarkasti. Yhdeksi ratkaisuksi osoittautui Granon lanseeraama CovidSafe Virusteippi -tarrapinnoite, joka tappaa bakteerit ja virukset jopa sekunneissa.

HJK haluaa tarjota omalle yhteisölleen merkityksellisiä ja arvokkaita asioita.

– Urheiluseura ei voi enää perustella olemassaoloaan pelkästään urheilemalla. Meillä on oltava vaikutusta myös meitä ympäröivään yhteisöön. Mielestäni on täysin mahdotonta edes ajatella, että urheiluseura ajattelisi pelkän urheilun olevan se juttu. Niin moni ihminen ja taho kiinnittyy arkeemme niin vahvasti, että se on meidän vastuumme tuoda heille niitä oikeita ja arvokkaita asioita, painottaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti

Toiminta jatkuu myös poikkeusoloissa

Urheiluseuran on mahdollistettava yhteisölleen tärkeät tapahtumat ja hetket myös poikkeusoloissa. Korona aiheutti isoja mullistuksia siihen, miten ihmiset saavat kokoontua, liikkua ja ylipäänsä elää sekä olla osa erilaisia yhteisöjä. Tämä näkyi vahvasti myös HJK:n toiminnassa. 

– Meillä on todella iso vastuu siinä, että pystymme tekemään arjen toiminnan mahdolliseksi eri joukkueissa ja ottelutapahtumissa. Meidän on järjestettävä asiat niin, että ihmiset uskaltavat tulla ja kokevat sen turvalliseksi. Haluamme mahdollistaa sen, että he saavat kokea niitä asioita, mitkä muuten on koko yhteiskunnassa aika vahvasti kielletty, Riihilahti sanoo. 

Toiminnan jatkuminen ja ottelutapahtumien järjestäminen turvallisesti on vaatinut HJK:lta isoja investointeja. Samalla investointi on kuitenkin ollut sellainen, että sen tekeminen on koettu ehdottoman tärkeäksi. 

– Jos emme sitä tekisi, niin miksi urheiluseura edes olisi olemassa? Emme halua, että toimintamme keskeytyy, mutta siinä ei toisaalta saa olla pienintäkään riskiä sen suhteen, että kenenkään turvallisuus vaarantuisi, Riihilahti kertoo. 

Tarrapinnoite yhtenä turvallisen tapahtuman takaajana

Yhdeksi haasteeksi hygienian ja turvallisuuden kannalta HJK:n toiminnassa osoittautuivat esimerkiksi pukukoppien ja katsomojen sellaiset pinnat, joihin useat ihmiset koskevat lyhyen ajan sisällä, kuten esimerkiksi ovenkahvat, hanat ja kaiteet.

– Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Grano sitten totesi, että heillä on tähän ratkaisu. CovidSafe Virusteippi -tarrapinnoite tappaa bakteerit ja virukset pinnoilta hetkessä. Sen avulla olemme taas yhden askeleen lähempänä sitä, että meillä on turvallinen tapahtuma, Riihilahti kiittelee. 

– Kun ongelma on ratkaistu, niin pystymme keskittymään jokainen siihen, mistä tykkäämme eniten – pelaamiseen tai pelin katsomiseen. Tällainen vuoropuhelu pitkäikäisten kumppaneiden kanssa on ollut meille hedelmällistä, koska olemme löytäneet näitä ratkaisuja, Riihilahti kiteyttää.

 

“CovidSafe Virusteippi -tarrapinnoite tappaa bakteerit ja virukset pinnoilta hetkessä. Sen avulla olemme taas yhden askeleen lähempänä sitä, että meillä on turvallinen tapahtuma."

Aki Riihilahti | toimitusjohtaja, HJK

Case_HJK_featured

 

Tutustu Granon turvatuotteisiin >>